Skip to:Main menuMain content

Hampshire Villa

A light and spacious new villa constructed using traditional techniques.


The design for this new Villa was inspired by the Regency period, a time when red brick was thought too harsh in the landscape and there was a demand for very light interiors. The view from the front door goes right through the house which creates space and a connection to the landscape. The bedrooms are placed in the four corners upstairs and are reached by a broad landing the full width of the house - this functions as a spacious long gallery that can be used to hang pictures. The spaciousness of the villa is reflected in the quiet country lane it faces and the open landscape it overlooks.

Type of building

Villa

Type of work

New Build

Location

Winchester

Awards

Sunday Times British Home Award Winner


Hampshire Villa
Hampshire Villa
Hampshire Villa
There is a view from the front door right through the house which gives a sense of spaciousness and a connection to the landscape.
Hampshire Villa

Our latest work